Güney Limburg bölgesinde yaşanan aşırı yağış sel baskınlarına neden oludu. İtfaiye ve ordu bölgede.

A2 otoyolu, Meerssen yakınlarındaki Kleine Geul'daki sel riski nedeniyle, Kerensheide ve Kruisdonk kavşakları arasında her iki yönde de trafiğe kapatıldı.

Valkenburg Belediye Başkanı Prevoo, Geul nehrinin taşmasıyla şehirde yaşanan sel baskınında neredeyse merkezden geçen bir nehir oluştuğunu, 400 haneye elektrik verilemediğini, belediyeye ise ulaşılamadığını açıkladı.

Gelderland itfaiyesi dört araç ile yardım için Limburg'a ulaştı. İtfaiye birliklerinin bölgede ne kadar kalacağı belli değil.

Valkenburg'da, Oirschot'tan gelen askerler, insanların evlerinden, otellerden ve bir bakım merkezinden tahliyesine yardım ediyor. Ordu, yüksek sulardan geçebilen ve aynı anda birçok insanı taşıyabilen dört tonluk ağır kamyonlar kullanıyor.

Dün gece Elsloo'daki askerler, Geul ve Gulp nehirleri boyunca savunmasız yerlere getirilecek kum torbalarını doldurdu.

De Geul, Valkenburg'un merkezini bastı ve ayrıca Meerssen ve Bunde köylerini tehdit ediyor.

Güney Limburg güvenlik bölgesi Ulusal Kurtarma Filosu'ndan yardım istedi. Birkaç cankurtaran botu şu anda Güney Limburg'a doğru yola çıktı.

Hollanda Su Yönetim Merkezi (Watermanagementcentrum Nederland - WMN)  Maas nehrinin Sint Pieter deşarjında 12 saat içinde saniyede 2850 metreküp sınırının aşılacağını tahmin ediyor.  Bu nedenle Maas için kırmızı kod uyarısı verdi.

WMN, su seviyesinin saniyede 3000 metreküpü bulacağını düşünüyor.

Ayrıca Ren, Waal ve IJssel'deki su seviyesinin de beklenenden yüksek olacağı tahminler arasında yer alıyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU