Hollanda'nın Eindhoven kenti  şehir merkezinde (18 Septemberplein) koronavirüs nedeniyle uygulanan kısıtlamalara yönelik protestolar yüzlerce kişilik grubun bir araya gelmesiyle gün boyu devam etti. Göstericiler Eindhoven şehir merkezinde geniş çaplı tahribata neden olurken, polisin sert müdahalesi ile karşılaştılar.

Eindhoven tren istasyonu yakınlarındaki dükkanları yağmalayan göstericiler, bisikletleri ve arabaları ateşe verdiler. Eindhoven'da otobüs ve tren seferleri durdurulurken, göstericiler ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman çatışmaların yaşanmaya devam ettiği bilgisi verildi.

Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanı Ferdinand Grapperhaus protestoculara yönelik sert polis müdahalesini desteklediğini belirtti. İzinsiz yapılan gösterilere karşı belediye başkanları ve polisin haklı olarak sert önlemler aldığını ifade eden Bakan Grapperhaus, "Bunun korona önlemlerine karşı gösteri yapmakla hiçbir ilgisi yok. Bu sadece kriminal bir davranış. Bu zor dönemi atlatmaya çalışıyoruz. Hollanda'daki herkese acil bir çağrıda bulunuyorum: birbirimizle değil, virüsle savaşalım." açıklamasında bulundu.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU