İslam Democraten Grup Başkanı Tahsin Çetinkaya gerçekleşen bu birliktelik hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

2022 yılı Mart ayında gerçekleştirilecek Belediye Meclisi seçimlerine katılmayacağını açıklayan Çetinkaya, bundan böyle yeni nesil adaylara danışmanlık yapacağını dile getirdi.

Güçlerin birliği

T. Çetinkaya, düzenlenen basın toplantısında daha önce parlamento başkenti Den Haag'da Müslüman ve yabancı kökenli partilerin çokluğundan bahsettiğini hatırlatırken, bu durumun şehirde 'bölünmüşlüğe' neden olduğuna dikkat çekti ve yeniden birlik çağrısında bulundu.

Bu çağrının DENK tarafından karşılık bulduğunu açıklayan Çetinkaya, "Mecliste bulunan diğer partiler geçtiğimiz yıllarda bazı semtleri unuttu. Bu güç birliği ile Den Haag şehrindeki vatandaşlarımızın sesini daha gür bir şekilde meclise taşıyacağız" dedi.

Bölünmüşlük

Den Haag Meclisi'nde azınlık gruplarına hitap eden partiler arasında İslam Democraten Partisinin yanı sıra Partij van de Eenheid ve NİDA partileri de bulunmakta.

Partij van de Eenheid partisinin önümüzdeki seçimlere katılmayacağının tahmin edildiğini söyleyen Çetinkaya, NIDA partisine seslenerek  "Bu güç birliğine katılacağını umuyorum" şeklinde ifade kullandı.

DENK pozisyonunu güçlendiriyor

Üç ay önce düzenlenen milletvekili seçimlerinde Den Haag şehrinde ikinci büyük parti olarak çıkan DENK, 2022 belediye meclisi seçimlerinde 6 sandalyeyi garantilemek istiyor. Bu açıdan bakıldığında Islam Democraten Partisi'nin DENK partisine katılımı, partiyi bu amaca bir adım daha yaklaştırıyor.

Tahsin Çetinkaya kimdir?

"Transvaal nieuws" adlı yerel gazetenin kurucularından olan ve gazetenin yönetiminde bulunan Çetinkaya, aynı zamanda Türk İslam Kültür Vakfı başkanlığı görevini de yürütmekte. 

Hollanda'da seçimleri kazanan ilk müslüman kökenli siyasi parti olan İslam Democraten Partisi içerisinde, 2 dönem arka arkaya, tercihli oylarla seçilen vekil unvanını elinde tutan Tahsin Çetinkaya, 7 yıldır Den Haag Belediye Meclisi üyesi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın