Hollanda'nın Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, Hollanda'da ikamet etmeyen kişilerin esrar kafelerine girişlerinin yasaklanmasını istiyor. Belediye Başkanı Halsema, savcılık ve polisin gelecekte sadece Hollanda'da ikamet eden insanların esrar kahvesine kabul edilmesini isterken, Amsterdam Belediye Meclisi'ne konu ile ilgili çalışma sunacakları açıklandı.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da geçtiğimiz yirmi yılda esrar kafelerinin sayısı 283'ten 166'ya düşürüldü. Amsterdam'da hafif uyuşturuculara (softdrugs) olan talebin arttığını ifade eden Belediye Başkanı Halsema, "Pek çok genç grubun bir esrar dükkanını ziyaret etmek için Amsterdam'a geldiğini gördük." açıklamasını yaptı. Hafif uyuşturuculara olan talebin artmasındaki en büyük nedenin ise yabancı turistler olduğu belirtildi. 

Hollanda'daki esrar kafelerinin neredeyse yüzde 30'unun Amsterdam'da bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Halsema, yabancı turistlerin esrar kafelerine girmesinin yasaklandığı takdirde Amsterdam'a gelmek istemeyecekleri ve şehrin turistik cazibesinin yitirileceği konusunun araştırıldığını belirtti. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU