Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da geçtiğimiz pazartesi günü akşamı Milli Görüş Federasyonu'na bağlı Ayasofya Cami'nin (Westermoskee) camları parke taşlarıyla kırılarak çirkin bir saldırıya uğramıştı. Camii'nin pencereleri ve camlarının hasar gördüğü olayda, saldırganın yüzünü kamufle ettiği video görüntüleri polisle paylaşılmıştı.

Amsterdam Belediye Başkanı Halsema dün Ayasofya Camii yönetim kurulu ile bir görüşme gerçekleştirdiğini belirtti. Müslüman topluma ve inançlara saygılı davranma çağrısı yapan Başkan Halsema, ''Müslümanlar şehrimize aittir'' açıklamasında bulundu.

Müslüman cemaatin bu tarz tehditlerle karşılaşmasının ilk olmadığını ifade eden Halsema, Ayasofya Camii ile birlikte ek güvenlik önlemlerine ihtiyaç olup olmadığı konusunun inceleneceğini belirtti.

Bu hafta Amsterdam'da Ayasofya Camisi'ne yapılan saldırının yanı sıra LGBT'ye ait gökkuşağı bayraklarının da yumurtalı saldırıya uğradığını belirten Başkan, ''Amsterdam'da birbirinden farklı olan insanlara saygılı davranmalıyız. Noel yaklaşırken, hepimizin mücadele ettiği şu pandemi döneminde biribirimize biraz nazik davranalım. '' şeklinde konuştu. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU