Hollanda Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) geçtiğimiz hafta yine beklenenden daha fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve bunların korona salgınından kaynaklandığını ancak test yapılmadığı için kayıtlara normal ölüm olarak geçtiğini açıkladı.

Beklentilerin 3 bin civarında olduğu haftalık ölüm sayısı 3450 olarak gerçekleşti. Böylece beklenenden 400 kişi daha fazla hayatını kaybederken, geçen haftaya göre de 150 kişi artış oldu.

Kış aylarında Hollanda’da ölümlerin artması her yıl yaşanan bir olay olsa da bu yıl salgın nedeniyle bütün beklentiler aşıldı.

Hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğu ise yaşlılar oldu. Tespitlere göre ölümlerden 1900’den fazlası 80 yaş üstünde gerçekleşirken, yaklaşık 1100 kişi de 65 ile 80 yaş arasındakiler arasından hayatını kaybetti. 65 yaş altı ölümler ise 400 civarında kaldı.

Beklenenden daha fazla ölümler Eylül ayından bu yana devam ediyor. Korona salgınının ilk dalgasında tespit edilen beklenti üstü ölüm sayısı 9 bin civarında olmuştu. İkinci salgın dalgasında ise bu sayı şu an 4300’e ulaşmış bulunuyor.

CBS’in Haziran ayında yaptığı tespitlerde, 10 bin civarında beklenti üstü ölüm kaydedildiği tespit edilmiş ve bunun korona salgınından kaynaklandığı tahmin edilmişti. RIVM verilerine göre açıklanan ölüm sayısından en az 4 bin daha fazla kişinin ilk dalgada korona nedeniyle hayatını kaybettiği belirtilmişti.

İkinci dalganın hala devam ettiği ülkede, tespit edilemeyen ancak gerçekte korona nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısını ise, salgın dalgası sona erdikten sonra yapılacak tahminlerden görebileceğiz.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU