Çarşamba günü yapılan Temsilciler Meclisi toplantısının ana konusu kabinenin aldığı korona önlemler, işleyişi ve olası değişiklikler oldu. 

Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge ve Eğitim Bakanı Slob, mecliste grubu bulunan partilerin konu ile ilgili sorularını cevapladı.

Rutte: Akşam sporları için istisna yok

Birçok parti yakın zamanda alınan tedbirler içerisinde yer alan ve amatör sporu olumsuz etkileyen akşam sokağa çıkma yasağına bir istisna getirilip getirilemeyeceğini sordu. D66, CDA, SP, Denk, GroenLinks ve JA21, bu önlemin gerçekte ne kadar etkili olduğunu merak ettiklerini dile getirdi.

Partilerin bir diğer eleştirisi ise getirilen bu yasaklar nedeniyle birçok çocuk ve yetişkinin artık egzersiz yapmak yerine evde oturması gerektiği ve bunun büyük dezavantajlar yarattığı yönünde oldu.

Başbakan Mark Rutte yöneltilen sorulara cevap verirken, “Bir istisna, büyük insan gruplarının ekstra hareket edeceği anlamına gelir. Ciddi bir krizde olduğumuz için paketi hafifletmenin gerçekten akıllıca olmadığını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

De Jonge: 60 yaş üstü vatandaşların çoğuna bu yıl takviye aşı yapılacak

Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, Meclis'te yaptığı konuşmada önümüzdeki dönemde takviye aşıların (Booster) uygulanmasına hız verileceğini duyurdu.

Bu hafta GGD’de 60 yaş üstü 200 bin kişinin takviye aşı olacağı tahmin ediliyor. Gelecek hafta 350 bin ve daha sonraki haftalarda da 700 bin kişiye takviye aşı yapılacak.

Bakan de Jonge açıklamasında bu yıl sonuna kadar  60 yaş üstü vatandaşlar ve sağlık çalışanları içinde mümkün olan en fazla sayıda insana takviye aşı yapılmasını hedeflediklerini belirtti.

Bakan Slob: Eğitimde erken Noel tatili yok

Bakan Slob ilk ve orta öğretimde Noel tatillerinin bir hafta önce başlamasını gerekli görmediklerini dile getirdi.

Öğrenciler  ve öğretmenler arasındaki artan enfeksiyon sayılarına yönelik, farklı partiler tarafından yöneltilen eğitimin bir hafta erken tatile girmesi fikrine yanıt veren Bakan Slob, erken tatil fikrinin tamamen gündemden çıkartılmadığını ancak, bazı okulların artan enfeksiyon sayıları nedeniyle mecburen kapatıldığını dile getirdi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
©️SONHABER.EU