Geçtiğimiz ay Utrecht Belediyesi bir ilke imza atmış, şehirde görev yapan Sivil Kontrol memurlarının (BOA) görev saatleri içinde başörtüsü veya kipa (Yahudi erkeklerin kullandığı başlık) kullanmasına onay vermişti. Ancak aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin (PVV) Salı günü Temsilciler Meclisine sunduğu öneri, çoğunluğun oylarıyla kabul edildi. Buna göre Boa memurları başörtüsü veya kipa kullanamayacak.

PVV milletvekilleri Gidi Markuszower ve Lilian Helder tarafından sunulan öneri; VVD, SP, SGP, JA21, Forum voor Democratie, Groep Van Haga, BBB partileri ve bağımsız milletvekili Pieter Omtzigt'in oylarıyla kabul edildi.   

Midden-Nederland Polis Şefi Martin Sitalsing Ekim ayında yaptığı bir açıklamada BOA memurlarının başörtüsü ve kipa kullanmasına karşı itirazının olmadığını söylemişti.

Kasım ayı içinde de Student&Starter partisi, PvdD ve DENK partisi tarafından sunulan ve Utrecht Belediye Meclisinde görüşülen tasarı kabul edilmişti.

Önergede Utrecht'in ‘çeşitliliğin’ ve ‘kapsayıcılığın’ teşvik edildiği bir şehir olması gerektiği ancak, şuanda şehirde görevli olan memurların, dini veya felsefi bir ifadeyi görünür kılmasına olanak tanınmadığı belirtilmiş, bu memurlara başörtüsü ve kipa serbestisi getirilmesi gerektiği kaydedilmişti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU