Son dönemde artan hammadde fiyatları ve tedarik zincirindeki sıkıntılar İsveçli mobilya devi IKEA'nın da işlerini zorlaştırdı.

Şirket tarafından çarşamba günü yapılan açıklamada, artan maliyetlerin önümüzdeki yıl kademeli olarak raflara yansıtılacağı belirtildi.

Aralarında Unilever, Nestlé, PepsiCo ve Kraft Heinz gibi çokuluslu şirketlerin bulunduğu birçok  şirket, geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamada, yüksek hammadde fiyatlarını ve tedarik zinciri sorunlarını referans göstererek, ürün etiketlerinin zamlanacağını duyurmuştu. IKEA bugünkü açıklamasıyla bu listeye dahil oldu.

Yıllık rakamlarını açıklayan IKEA'ya göre; pandemi döneminde insanlar daha fazla evde kaldığına ve alışverişe daha çok meyilli olmasına rağmen, şirket karı yüzde 17 düşerek, 1,4 milyar euroya geriledi.  Bu nedenle sorun esas olarak arz eksikliğinden kaynaklanmakta. Mağaza raflarına yeni ürünler eklemekse, daha fazla maliyet anlamına geliyor.

IKEA, yüksek hammadde fiyatlarının ve tedarik zinciri sorunlarının önümüzdeki yıl daha da kötüleşmeye devam edeceğini tahmin ediyor. Şirket mecburen, maliyet artışının bir kısmının müşterilere yansıtılacağını söylüyor. Ancak ürünlere ne kadarlık bir fiyat artışının uygulanacağı henüz bilinmiyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU