Hollanda hükümeti geçtiğimiz günlerde vatandaşların kendi kendine test yapmasını teşvik etmek için bir kampanya başlattı. Kalabalığa karışmadan önce bilmeden başkalarına koronavirüs bulaştırmayı önlemek için başlatılan bu kampanya ile kendi kendinize test yapabilirsiniz.

Korona belirtilerini göstermeksizin, bilmeden ve istemeden başkalarına  bulaştırabilirsiniz.
Koronanın yayılmasını önlemek için; işe veya spor kulübüne gitmeden önce, arkadaşlarınızla buluşmadan önce kendi kendinize korona testini yapabilirsiniz. 
Hükümet, yurt dışından dönmeden önce de korona testi yapmanızı öneriyor.

Ücretsiz 2 adet test kiti

Herkesi korona test kitleri ile tanıştırmak için Hollanda’daki her eve, 1 Eylül 2021 tarihine kadar Sağlık, Refah ve Spor Bakanlığı tarafından bir mektup gönderilmiş olacak. Bu mektupta 2 adet test kitini ücretsiz sipariş verebileceğiniz bir kod yer almakta. Bu mektubu şu ana kadar almış olabilirsiniz. Henüz size ulaşmadıysa, bir kaç gün içinde elinize geçecektir.

Gönderilen ücretsiz korona testi kitlerini kullandıysanız, yenilerini 
süpermarketlerden, veya eczanelerden satın alabilirsiniz. Ayrıca internetten de sipariş verebilirsiniz.

Kendi kendinize uygulayabildiğiniz test kitlerini, herhangi bir şikayetiniz yoksa dahi kullanmalısınız. 
Korona belirtilerine benzeyen şikayetleriniz varsa, 
GGD'de korona testi randevusu yapın ve sonuçlar belli olana kadar evde kalın.

Temel kurallara bağlı kalın

Koronayı yenme yolunda yol kat etmiş olsak da ne yazık ki korona hala devam ediyor. Bu yüzden bir buçuk metre mesafe kuralına uyun, ellerinizi düzenli olarak yıkayın ve bulunduğunuz ortamı sık sık havalandırın. 

Daha fazla bilgi? Video'yu izleyin...

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU