Bu haftanın başlarında NS direktörü Rintel, BNR Nieuwsradio ile yaptığı röportajda toplu taşımada maske zorunluluğunun giderek zorlaştığını söyledi. Rintel, yolcuların bir alışveriş merkezinde maske kullanmayıp, istasyon ve trenlerde kullanması gerektiğini anlayamadıklarına dikkat çekmişti.

Yapılan bu açıklamaya bugün Sağlık Bakanı De Jonge'dan cevap geldi. Toplu taşımada maske zorunluluğunun şimdilik devam edecek gibi göründüğünü dile getiren Bakan De Jonge, bu önlemi kaldırmanın büyük sakıncaları olduğunu vurguladı.

Gelecek hafta Salı günü, Başbakan Rutte ve Bakan De Jonge korona ile ilgili bir basın toplantısı yapacak. Bu toplantı öncesinde, Salgın Yönetim Ekibi (OMT)'nin toplu taşımada maske zorunluluğu gibi diğer şartlar hususunda görüş belirtmesi bekleniyor. OMT'nin toplu taşımada maske takma zorunluluğu konusundaki görüşü henüz bilinmiyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU