RTLNieuws.nl sitesinin hükümete yakın kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre kabine; pandemi döneminde şirketlere verilen destek paketlerini ekim itibariyle sonlandırmayı düşünüyor. Ancak bazı sektörler ve serbest meslek sahiplerine istisnalar olabilir.

Hükümet bu karar için gerekçe olarak, korona tedbirlerinin kaldırılması ve ekonominin yeniden gelişmeye başlamasını gösteriyor.

RTL'e göre kabinenin bazı sektörler için istina yapıp yapmayacağı henüz netlik kazanmış değil.

Bilindiği üzere gece klubü gibi bazı işletmeler kapılarını eylül sonuna kadar kapalı tutmak zorunda. Bu şirketlerin ekim ayında açılıp açılmayacağı ise bilinmiyor. Bunun yanı sıra serbest meslek sahiplerinin de istisna olarak kabul edilebileceği ve desteğe devam edilebileceği belirtilenler arasında yer alıyor.

Pandemi yardımı milyarları buldu

Pandemi döneminde hükümetin verdiği destek paketlerinin milyarlara mal olduğu belirtiliyor. Sayıştay'dan alınan rakamlara göre, 2020 ve 2021'de yalnızca İstihdam için Acil Durum Tedbiri (NOW) paketi kapsamında yaklaşık 26 milyar euro ödendi. Sabit Giderler Yardımı (TVL) paketi içinse 9,11 miyar euro ödeme yapıldı.

Aslında kabinenin destek musluğunu kapatacağı daha önceden de tahmin ediliyordu. Kabine bu baharda desteği azaltmak istediğini açıklamıştı.  Geçtiğimiz dönemde yürütülen aşı kampanyası nedeniyle enfeksiyon sayılarının düşmesi de bu karara destekçi oldu.
Kabine yılın üçüncü çeyreğinin başında,  şirketlerin aldığı  desteklerde bir kesintiye başlamıştı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU