Kabinenin Pazartesi günü Güvenlik Konseyi ile yapacağı görüşme öncesinde, Buitenhof adlı tv programına konuk olan Konsey başkanı ve aynı zamanda Nijmegen Belediye Başbakanı Hubert Bruls, ülkede durumun şuanda çok ciddi bir hale geldiğini söyledi. Bruls artan enfeksiyon oranlarına ek olarak hastanelerin de özellikle aşısız kişiler nedeniyle yeniden dolmaya başladığına dikkat çekti.

Bir buçuk metre mesafe ve işyerinde korona belgesi kontrollerinin mecburi hale gelmesi gerektiğini düşünen Bruls, bunun için kanun değişikliği yapılması gerektiğini dile getirdi. Konsey Başkanına göre, bu değişiklik zaman kaybetmeden yapılmalı.

Bruls; konsey olarak 'sağlam önlemlere' küçük değişikliklerden daha fazla önem verdiklerini belirtirken, enfeksiyon sayısının ve hastaneye yatışların arttığı mevcut korona tablosuna karşı, sert önlemler alınması gerektiğini dile getirdi.

Prensip olarak aşı yaptırmayan   insanlara da saygı duyduğunu söyleyen Bruls, ancak halk sağlığının, insanların bireysel olarak istediklerinden daha önemli olduğuna da vurgu yaptı.

Bilindiği üzere kabinedeki bakanlar ve Güvenlik Konseyi üyeleri Pazartesi günü bir araya gelerek, önümüzdeki dönem için alınacak yeni korona tedbirlerini görüşecek. Bu görüşmede alınacak kararlar, Salı günü Başbakan Rutte ve Sağlık Bakanı De Jonge tarafından kamuoyuna açıklanacak.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU