RTL Nieuws ve NOS’in hükümete yakın kaynaklara dayandırarak verdiği haberde; Cuma günü yapılan bakanlar kurulu toplantısında havai fişeklerle ilgili yeni bir karar alındığı belirtildi. Haberde; kurulun yılbaşı günü tüm ülke genelinde havai fişek atma yasağına karar verdiği aktarıldı.

GroenLinks ve de Partij voor de Dieren tarafından sunulan önergeyi onaylayan hükümet, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da özellikle sağlık sektörünün yaşadığı korona yoğunluğundaki yükünü hafifletmeyi amaçlıyor.

Havai fişek tedarikçileri bu hafta ülke çapında mağazalara ürün tedarik etmeye başlamıştı. Başbakan Mark Rutte bu haftanın başlarında yaptığı bir açıklamada, genel bir havai fişek yasağı durumunda tedarikçilerin mali tazminat alacağını belirtmişti.

VeiligheidNL tarafından yapılan bir araştırma geçen yıl geçerli olan havai fişek yasağının hastanelere yapılan başvuru sayılarını büyük ölçüde düşürdüğü görüldü. Bir önceki yıla oranla geçen yıl acil servislere başvuran havai fişek yaralanma vakalarında yüzde 70, Genel Uygulama Merkezlerine (Huisartsenpost) gelen vakalarda da yüzde 60 düşüş yaşandı.


Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
©️SONHABER.EU