Hollanda'da hükümet, saha araştırması olan "Fieldlab" projesi kapsamında futbol maçları, festivaller, iş konferanları ve tiyatro gibi gösterileri bu aydan itibaren seyircili olarak test etmeye başlıyor. 

Geçtiğimiz günlerde Fieldlab projesinin bir parçası olarak Dünya Kupası Avrupa elemelerinde oynanan Hollanda - Letonya maçına negatif test sonucunu ibraz eden 5 bin Hollandalı taraftarın girişine izin verilmişti. 

Fieldlab projesi kapsamında belirlenecek bazı futbol kulüpleri, karşılaşma öncesi 48 saat içinde Kovid-19 testi yaptıran ve negatif test sonucu gösteren kısıtlı sayıda taraftarı stada alabileceği belirtildi. Hollanda Ulusal Opera ve Balesi gösterilerine de negatif test ibraz etme şartı ile 1600 seyirci girebilecek. 

Dünyanın en büyük lale bahçesi Keukenhof ve hayvanat bahçelerinin de test için kapılarını kısa süreliğine açması planlanıyor. Test denemeleri kapsamında ülke genelinde bazı kumarhane ve oyun salonlarına da izin verileceği belirtildi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU