Hollanda Demiryolları (NS), yolcuların trene binmeden önce uygulama üzerinden kayıt yaptırmalarını isterken, bu sayede trenlerin yoğunluğunun kontrol edileceği bildirildi.

Hollanda Demiryolları (NS), trenle seyahat edecek yolcuların trene binmeden önce NS uygulaması üzerinden bildirimde bulunmalarını ve bu şekilde trenlerin yoğunluğunun kontrol edileceğini bildirdi. 

NS yapmış olduğu açıklamada bu bilgilerle yoğunluğun önceden görülerek ayarlamalar yapılmasının hedeflendiğini, ayrıca korona salgını nedeniyle tren yolculuğu yapmaktan çekinen yolculara durum hakkında bilgi verilmesinin amaçlandığını belirtti.

Halen Hollanda'da salgın öncesine göre trenlerin yüzde 90 gibi bir kısmı aktif olarak kullanılırken, seyahatlerin doluluk oranı ise yüzde 35 seviyelerinde kaldı. Bunun sebebinin yolcuların kalabalıkta virüs kapma endişesi olduğunu düşünen NS yetkilileri, bu bilgilerle yolculara yardımcı olunmasını umut ediyorlar. Böylece tren seyahatini tercih eden yolcularda dengeli bir artış sağlanacağı tahmin ediliyor. 

NS, uygulama üzerinden verilecek kişisel bilgilerin kesinlikle başka bir amaç ya da abonelik reklamı gibi işlerde kullanılmayacağını ve kişisel verilerin korunması yasasına uygun hareket edileceğini yolcularına taahhüt ederken, amaçlarının yolcuların salgın döneminde gönül rahatlığıyla seyahat etmelerini arzuladıklarını ifade ettiler.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU