COJEP Humanitair başkanı Burhanettin Carlak, yaptığı açıklamada Türkiye’nin devleti ve milleti ile bölgede mağdur olan Suriyeli kardeşlerine destansı bir insanlık  yardımı yaptığını belirterek, Batılı dostları ile işbirliği ile katkı sunmak istediklerini belirtti. 

Carlak, ‘’Türkiye’nin yaptığı hastanede inancı, etnik kökeni ne olursa olsun tüm bölgeye hizmet sunuyor,  Avrupalı dostlarımızın daha çok elini taşın altına koyması gerekir, Avrupa’da farkındalık oluşturulması ve konunun gündemde tutulması çök önem arz etmektedir’’ dedi.

 

Ambulans bağış kampanyasını AFAD ve Kızılay’la koordineli ve eşgüdümlü yürüttüklerini belirten Carlak, bir sonraki kampanyalarında Suriyeli okullarla Avrupa’daki okullar arasında kardeşlik çalışması düşündüklerini belirtti.

Hollanda’da COJEP koordinesinde oluşturulan yardım kampanyası ile alınan ambulans ve tıbbı malzemeler El Bab Hastanesi Müdürü Mahmut Çiriş tarafından teslim alındı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU