Hollanda’da korona virüs nedeniyle hastaneye yatan hasta sayısı artmaya devam ediyor. Ulusal Hasta Dağılımı Koordinasyon Merkezi (Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding - LCPS) tarafından bugün yapılan açıklamada, hastanelerde yatan hasta sayısının 326’sı yoğun bakımda olmak üzere, toplamda bin 573’ü bulduğu belirtildi.

LCPS yetkilileri; tam bir yıl önce bugün hastanelerde yatan hasta sayısının 2 bin 295 olduğunu, son dönemdeki artış hızına bakıldığında, birkaç hafta içinde bu rakamlara ulaşılacağından endişe duyulduğunu aktardı.

RIVM; pozitif vaka sayısı 11.848

Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü'nün (RIVM) açıklamasında, ülke genelinde 11 bin 848 kişinin korona testinin pozitif çıktığı belirtildi. RIVM rakamları üst üste beş gündür pozitif vaka sayılarının 10 binin üzerinde seyrettiğini gösterdi.

Geçtiğimiz hafta cumartesi günü bildirilen 12 bin 24 pozitif test sonucu, bu yılın en yüksek rakamı oldu. Bir haftalık dönem içinde pozitif vaka sayısı ortalaması 10 bin 458 olarak kayda geçti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU