Hükümet yetkilileri, geçtiğimiz hafta yapılan Catshuis görüşmeleri sonrasında dün de Güvenlik Konseyi üyeleri ile bir araya geldi. Bu görüşmelerde; artan korona rakamlarıyla mücadele, önümüzdeki dönemin yol haritası ve bu durumla ilgili olası kanun değişiklikleri ele alındı.

Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo De Jonge bu akşam saatlerinde düzenlenen basın toplantısında, görüşmeler sonucunda karara bağlanan yeni korona tedbirlerini kamuoyu ile paylaştı.

Hükümetin maske kullanımını yaygınlaştırmaya ve daha fazla lokasyonda maske zorunluluğu getirmeye karar verdiğini belirten Rutte, ayrıca yüzde 50 evden çalışma tavsiyesinde bulunulduğunu dile getirdi.

Başta vatandaşların 1,5 metre mesafe, maske takma ve korona giriş belgesi yönetmeliğine uyması gerektiğini ve bunun sorumluluk olduğunu belirten Rutte, organizasyonların ve şirketlerin de gerekli kontrolleri yapacağını dile getirdi.

Basın toplantısında açıklanan ve 6 Kasım Cuma günü yürürlüğe girecek olan yeni Korona tedbirleri şu şekilde sıralandı:

  • 1,5 metre mesafeyi korunması gerektiği vurgulandı,
  • kalabalık saatlerde seyahat etmekten kaçınılması gerektiği belirtiliyor,
  • orta dereceli mesleki eğitim, yüksek mesleki eğitim ve üniversitelerde ders lokallerinin dışında maske kullanılacak,
  • Spor salonları, yüzme havuzları, hayvanat bahçeleri, eğlence parkları, kermes ve müzelerin girişlerinde Korona Geçiş Belgesi kontrolleri yapılacak,
  • On sekiz yaş üstü amatör spor organizasyonlarında, tiyatro dernekleri ve diğer derneklerde korona belgesi kontrolü yapılacak. 
  • Kuaförler gibi insanlarla temasın yüksek olduğu mesleklerde çalışanlar,  işyerinde maske takacak, 
  • İstasyonlar, kütüphaneler ve belediye binaları gibi kapalı kamu  alanlarında zorunlu olarak maske takılacak,
  • Mağazalar ve süpermarketlerde de maske takmak zorunlu olacak,
  • Şu anda olduğu gibi, toplu taşıma araçlarında ve havaalanlarında maske zorunluluğu devam edecek
  • Korona geçiş belgesinin zorunlu olduğu yerlerde maske takma zorunluluğu bulunmuyor.
  • Evden çalışma tavsiyesi sıkılaştırıldı. Buna göre çalışanların bir haftalık çalışma saatinin yarısını evden çalışması tavsiyesinde bulunuldu.
  • 80 yaşın üzerindeki vatandaşlara Aralık ayından itibaren üçüncü takviye aşı yapılmaya başlanacak. Ocak ayından itibaren 60 ile 80 yaş arasındaki vatandaşlar aşılanacak. 60-80 yaş arasındaki vatandaşlar aşılandıktan sonra, 60 yaş altındaki vatandaşlar için üçüncü aşılama başlayacak.
  • Aralık ayında direk hastayla temasta olan sağlık çalışanlarına da üçüncü aşı yapılmaya başlanacak.

Sağlık Bakanı de Jonge açıklamasında gerekli görüldüğü takdirde yeni tedbirlerin alınacağını, olası değişikliklerin 12 Kasım'da yapılacak basın açıklamasında duyurulacağını söyledi.

RIVM haftalık raporu

Bugün RIVM tarafından açıklanan en son haftalık raporda da şu veriler paylaşıldı:

Bir hafta içinde 53.979 kişinin testi pozitif çıktı. Bu bir önceki haftaya göre neredeyse yüzde 40'lık bir artış anlamına geliyor. 

GGD'ler de yapılan test sayısı Temmuz ortasından bu yana en yüksek sayı olan 285 bin 254'e çıktı. Bu kişilerin yüzde 16.7'sinin enfekte olduğu tespit edildi. 

Geçtiğimiz bir hafta içinde, 140'ı yoğun bakımda olmak üzere 834 COVID-19 hastası hastaneye kaldırıldı. Öte yandan 102 kişi  hayatını kaybetti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU