Hollanda Sağlık, Refah ve Spordan Sorumlu Bakanlık Müsteşarı Paul Blokhuis'ın bugün Temsilciler Meclisi'ne göndermiş olduğu bilgilendirme mektubunda, gelecek yıldan itibaren yeni doğan bebeklere, K vitamini damlası yerine vitamin takviyesinin iğne ile yapılacağını açıkladı.

Müsteşar Paul Blokhuis'ın Sağlık Konseyi'nin (Gezondheidsraad) vermiş olduğu tavsiye doğrultusunda, yeni doğan bebeklerin özellikle beyin kanamasını önlemek için verilen K vitamini damlasının iğne yoluyla yapılmasının kararlaştırıldığını belirtti.

Sağlık Konseyi, daha önce K vitamininin damla yerine iğne ile yapılmasının daha iyi sonuç verdiğine dair göstergeler olduğu sonucuna vardığını açıklamıştı. 

Yeni doğan bebeklerin ekstra vitamine ne kadar ihtiyaç duyduğunu önceden belirlemek mümkün olmadığı için, tavsiyeye göre tüm çocuklara K vitaminini iğne yoluyla vermenin daha iyi olacağı belirtildi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU