Avrupa sendikalarının çatı organizasyonu Etuc'a göre, Avrupalıların yaklaşık yüzde 28'i parasızlıktan bir haftalık tatile bile gidemiyor. Hollanda'da ise yaklaşık 800 bin kişi bu durumdan etkilenmiş durumda.

Geçtiğimiz yıl baş gösteren ve bu yıl da etkisi büyük olan korona salgını, her yönden etkilemeye devam ediyor. Korona nedeniyle başka bir ülkeye tatile gitmek zorlaştı ancak 35 milyon Avrupalı ​​için daha da büyük bir engel var: Parasızlık.

Avrupa sendikalarının çatı organizasyonu Etuc'a göre, Avrupa genelinde tatile gidemeyen ailelerin neredeyse yüzde 60'ı düşük gelirli ailelerden oluşmakta.

Ülke bazında bakıldığında, düşük gelirli insanların yüzde 80 ila 90'ının evde kalmaya zorlandığı ülkelerin başında Yunanistan, Romanya ve Hırvatistan gelmekte.

Hollanda'da düşük gelirli ailelerin neredeyse yüzde 40'ı (yaklaşık 775.000 kişilik bir grup) tatile gidememekte.

Ülkeler sıralamasında Avusturya, Lüksemburg ve İskandinav ülkelerinden sonra gelen Hollanda, Almanya ile birlikte altıncı sıraya yerleşmiş durumda. Ayrıca Hollanda, son 10 yılda maaş farkının yüzde 6,7 arttığı ülkelerden biri olarak gözüküyor.

Etuc; Avrupa istatistik kurumu Eurostat'tan alınan rakamlara dayandırarak yaptığı bu araştırmayla, Avrupa'da yürütülen ve yaz tatilinden son Parlemento'da karar verilecek olan, daha yüksek asgari ücret mücadelesine de katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getiriyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU