Hollanda'da hükümet, son günlerde yaşanan yağma olaylarında zarar gören işyerleri için yeni bir fon kurulacağını açıkladı. Hollanda'da korona önlemleri kapsamında alınan sokağa çıkma yasağına karşı yapılan protestolar, bazı şehirlerde yağma olaylarına dönüşmüştü. Çok sayıda mağaza, dükkan ve işyerlerinin camları kırılmış, bazıları ateşe verilmiş, bazıları ise yağmalanmıştı. 

Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanı Ferdinand Grapperhaus, bugün mecliste yaptığı konuşmada, korona taşkınlıklarında zarar gören ve işyerleri yağmalanan esnafın zararlarının karşılanacağı 'Bedrijvenschade bij coronarellen' isimli yeni bir yardım fonu kurulacağını açıkladı. Bazı zararların sigorta şirketlerinden telafi edilebileceğini ama her masrafın karşılanmadığını belirten Bakan Grapperhaus, Maliye Bakanlığı ile birlikte bu fonu kurmak istediklerini açıkladı.

Bakan Ferdinand Grapperhaus, kurulacak olan fonun, tıpkı sigorta sisteminde olduğu gibi yağma olaylarında gözaltına alınan ve suçlu bulunan kişilerden karşılanacağını belirtti. 

Savcılık gözaltına alınanların banka hesaplarına ve arabalarına el koydu

Öte yandan Brabant Savcılığı (OM), Den Bosch'ta yapılan protesto gösterilerinde yaşanan yağma olaylarından dolayı gözaltına alınan zanlıların banka hesaplarına ve iki arabaya el koyduğunu açıkladı. Savcılık, şüphelilerle ilgili soruşturmaların tüm hızıyla devam ettiğini bildirirken, toplam 52 kişinin tutuklandığı bilgisini paylaştı. Gözaltına alınan kişilerin suçlu bulundukları takdirde, verdikleri zararı ödemeleri gerektiğini belirten savcılık sözcüsü, bir daha yağma gibi olayların olmaması için davaların örnek olmasını istediklerini açıkladı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU