Hollanda'da son günlerde bazı bölgelerde ciddi derecede artış kaydeden vaka sayıları özel tedbirlerin alınması gerektiğini tekrar gündeme getirirken, Den Haag kulislerinde Sağlık Bakanlığı'nın yeni yaptırım paketi üzerinde çalıştığı konuşuluyor. 

Söz konusu bölgelerin; Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden (Den Haag), Utrecht, Kennemerland (Haarlem) ve Hollands Midden (Leiden) olduğu bildirildi. 

Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, geçtiğimiz 24 saatte yeni yaka sayısının 1500'ü geçtiğini ve bunların çoğunlukla batıdaki büyük şehirlerde ve belli bölgelerde görüldüğününün altını çizerek, bu sebeple buralarda özel tedbirler alınması gerektiğini söyledi. 

Bakan de Jonge, özellikle gençler arasında ve öğrenci evlerinde virüs yayılımının devam ettiğine vurgu yaparak  ayrı bir tedbir paketi düşünüldüğünü ima ederken, nasıl bir tedbir alınacağı hakkında ise açıklama yapmadı. 

Uzmanlar, çoğunlukla 18-25 yaş arası gençlerin düzenledikleri etkinlik ve gruplaşmalar sonucu virüsün yayıldığının bilindiği ve bu konuda sert tedbirler alınmasının beklenmesi gerektiğini söylüyorlar.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU