Hollanda Vergi Dairesi (Belastingdienst), çocuk bakım ödeneğinde göçmen kökenli vatandaşlara ayrımcılık yaparak, birçok ebeveyni haksız yere dolandırıcılıkla suçlayarak zarara uğratmıştı. Olayın ortaya çıkmasının ardından kurulan meclis komisyonu, göçmen kökenli ailelere eşi benzeri görülmemiş bir hukuksuzluk yapıldığını açıklamıştı. 

Hollanda'da hükümet mağdur ailelere 30 bin Euro tazminat ödenmesini kararlaştırmış, 15 Şubat'tan önce başvuran ailelere 1 Mayıs tarihine kadar ödemelerinin yapılacağı sözü verilmişti. Hükümet ayrıca mağdur ailelerin, belediye, UWV, Sosyal Sigorta Bankası gibi kamu kurumlarına olan borçlarınında silineceğini belirtmişti. 

Hükümet, 470 aileden oluşan ilk grubun tazminatlarını dün itibariyle öderken, bugüne kadar yaklaşık 16 bin ailenin hak talebi için kayıt yaptırdığını açıkladı. Hollanda medyasında sık sık yer alan haberlere göre, kara liste olarak bilinen ve göçmen kökenli ailelerin fişlendiği ve ayrımcılığa uğradığı listenin yüzbinlerce insandan oluştuğu belirtiliyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU