Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM - Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)  kuruma bu sabah itibariyle 6986 yeni vaka bildirildiğini açıkladı. RIVM rakamlarına göre vaka sayısı düne göre 1539 kişi arttı.

Korona pozitif vakaları hızla artıyor

RIVM tarafından açıklanan günlük korona tablosuna göre; geçtiğimiz bir hafta içinde günlük ortalama 3163 pozitif test sonucu alındı. Böylelikle günlük ortalama pozitif test sonucu rakamlarının bir önceki haftaya göre ortalama 5 katı artmış olduğu görüldü.

Günlük ölüm sayısı 2'ye çıktı

Öte yandan covid nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısında artma yaşanıyor. Geçtiğimiz yedi gün içinde, RIVM'e günde ortalama 2 ölüm rapor edildi. Bu sayı bir önceki hafta günde ortalama 1'e düşmüştü.

Delta varyantı vakalarında artış

RIVM tarafından yapılan araştırmaya göre, Hollanda'da delta varyantı korona virüs vakalarında da artış yaşanıyor.

İki hafta önce, korona virüs enfeksiyonlarının üçte birinden fazlasında (yüzde 36) delta varyantı na rastlanırken, geçtiğimiz hafta bu rakam tüm enfeksiyonların yarısından fazlasına yükseldi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU