Hükümet tarafından alınan kararla, 1 Temmuz tarihinden itibaren tatile gidecek vatandaşlara ücretsiz PCR testi uygulanıyor. Bu test için randevu alan binlerce tatilci hala korona testinin sonuçlarını beklerken, birçoğu sonucunu alamadığı için uçuşunu kaçırdı.

RTL Haber servisinin verdiği bir haberde, büyük test şirketi Lead Healthcare'in dağ gibi büyüyen testlerle baş edemediği, binlerce tatilcinin hala test sonucu beklediği, bir çoğunun ise şimdiden uçak seferlerini kaçırdığı belirtildi.

Ülke genelinde yüzden fazla test lokasyonuna sahip olan Lead Healthcare'in direktörü David van Hartskamp yaptığı açıklamada, laboratuvarların sonuçları zamanında işleyemediğini, bu nedenle test merkezlerinin şimdilik kapalı kalacağını söyledi.

Halihazırda randevusu olan vatandaşların işlemlerinin yapılmaya devam ettiğini, ancak yeni randevu yapılmadığını belirten van Harstkamp "Önce işleri düzene koymalıyız" şeklinde konuştu.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU