Hollanda’da Türkler İçin Danışma Kurulu (IOT) geçen Mart ayında Rotterdam Polis memurları arasında Whatsapp üzerinden yapılan ırkçı ve ayrımcı mesajlaşmalar konusunda, Rotterdam Polis Teşkilatı Baş Komiseri Fred Westerbeke ile bir görüşme yaptı.

Salı günü gerçekleşen görüşmeye IOT Başkanı Zeki Baran ile IOT Saymanı Düzgün Kayak katıldı. Basına yansıyan mesajların içeriğinin şoke edici olduğunu belirten IOT Heyeti, ayrımcılıkla mücadele konusunda daha etkili ve sonuç alıcı önlemler alınmasını istedi.

Rotterdam Baş Komiseri Fred Westerbeke ise, ayrımcı içerikli mesajları yazan polis memurlarına geç müdahale edildiği eleştirisine katılmadığını, konuyla ilgili araştırmanın uzun sürdüğünü ve ilgili polislere ağır uyarı cezası verildiğini belirtti. Ayrımcılık konusunu ciddiye aldıklarını, bu sorunu yüzde yüz yok etmenin mümkün olmadığını söyleyen baş komiser, etkin mücadele amacıyla 5 yıl sürecek “Polis herkes için vardır” (Politie voor iedereen) sloganıyla bir program hazırladıklarını ve ayrımcılıkla mücadeleyi öncelikli hedef olarak ele alacaklarını belirtti.

Görüşmede, ayrımcılıkla mücadeleyle ilgili gelişmeleri değerlendirmek üzere, Rotterdam Polisi ile IOT arasında düzenli görüşmeler yapılması kararlaştırıldı. Taraflar arasında bir sonraki görüşme 2 Aralık tarihinde gerçekleşecek. Rotterdam Polisiyle ilgili soru ve olası şikayetlerinizi IOT’ ye ([email protected]) bildirebilirsiniz.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU