Devlet Bakanı Blokhuis'un 2018'de açıkladığı Ulusal Önleme Anlaşması'na göre 2024 yılından itibaren sigara ürünleri, süpermarketlerde satılmayacak.

Bu kurala yönelik olarak hazırlıklara hız veren Lidl Süpermarketi yaklaşık üç yıl önce, 2022 yılı sonunda sigara ve tütün ürünlerinin satışını sonlandıracağını açıklamıştı. 

Alınan karar doğrultusunda yürütülen faaliyetlerin olumlu sonuçlar yarattığını belirten Lidl, tüm marketlerdeki tütün ürünleri ve sigara satışına derhal son verdiğini açıkladı.

2018 yılında bu adımı açıkladıktan sonra sigara ve tütün satışını aşamalı olarak kaldırmaya başladıklarını belirten şirket sözcüsü, "Son yıllarda açtığımız tüm yeni şubelerde sigara satışı kaldırılmıştı. Diğer şubelerdeki kademeli geçiş de iyi gitti ve bu bize sigara ve tütün satışını daha da erken durdurma hedefimizi gerçekleştirme fırsatı verdi." dedi.

Lidl, çocukların sigara içmeye başlamasını önlemek amacıyla KWF, Kalp Vakfı ve Longfonds'un bir girişimi olan "Towards Smoke-Free Generation"a da üye.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU