Hollanda'da pandemi nedeniyle üç güne yayılan ve 15-17 Mart tarihleri arasında yapılan genel seçimlerde 8 sandalye çıkartan Groenlinks, bir önceki seçimlere göre 6 sandalye kaybetmişti. Yeşil Sol Parti'nin 9'uncu sıra adayı olan Fas kökenli Kauthar Bouchallikht, tercihli oylarla Temsilciler Meclisi'nin ilk tesettürlü milletvekili olarak seçildiğini açıkladı. 

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Bouchallikht, herşeye rağmen tercihli oylarla seçimleri kazandığını belirterek, teşekkürlerini iletti. Eşitlik ve adalet için çalışacağını dile getiren Bouchallikht, Temsilciler Meclisi'nin ilk tesettürlü milletvekili oldu.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da doğup büyüyen 27 yaşındaki Kauthar Bouchallikht, seçim kampanyaları döneminde vermiş olduğu röportajda "Milli Görüş cemaatindeki erkek-kadın ayrımı hoşuma gitmiyor." ifadeleri kullanmıştı. 

Temsilciler Meclisi'nde iki tesetürlü milletvekili yer alacak

Seçimlerde büyük başarı yakalayan Demokratlar 66 (D66)'dan 27'nci sıradan aday olan Fas kökenli 41 yaşındaki Fonda Sahla, yeni dönemde Temsilciler Meclisi'nin iki tesettürlü milletvekilinden birisi olarak görev yapacak. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın 

©️SONHABER.EU