Hollanda'da dün akşam düzenlenen basın toplantısında Başbakan Mark Rutte, 28 Nisan'dan itibaren sokağa çıkma yasağının kaldırılacağını açıklamıştı. 

Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı Muhlis Koç'un SonHaber'e yapmış olduğu açıklamada, sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla birlikte HDV'ye bağlı camilerde 28 Nisan'dan itibaren yatsı namazı ve teravih namazlarının başlayacağını açıkladı. Başkan Koç, HDV'nin teravih namazlarını 8 rekat kılınması kararının aldığını belirtti.

Başkan Muhlis Koç tarafından yapılan açıklamada: "Malumunuz olduğu üzere uzun bir süredir Hollanda'da uygulanan sokağa çıkma yasağı sebebiyle camilerimizde yatsı namazları kılınamıyordu. 

Hollanda Hükümetinin son olarak açıkladığı kararlara göre 28 Nisan 2021 tarihinden itibaren sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştır. Bu karara istinaden camilerimizde yeniden yatsı namazları kılınmaya başlanacaktır. Ramazan ayını idrak etmemiz hasebiyle teravih namazı da kılınacaktır. Devam eden  koronavirüs salgını sebebiyle teravih namazının 8 (sekiz) rekat olarak kılınması tavsiye olunmaktadır. 

Bu sebeple daha önce uygulanan koronavirüs tedbirlerine uyarak yatsı ve teravih namazları camilerimizde kılınabilecektir." açıklamasını yaptı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU