Hollanda'da Lahey mahkemesi, geçtiğimiz salı günü koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan sokağa çıkma yasağını, parlamentonun onayı alınmadan yürürlüğe konulduğu gerekçesiyle iptal etmişti. Hükümetin itirazları sonucu, temyiz mahkemesi ise aynı günün akşamında, Lahey mahkemesinin iptal kararını askıya alarak bugün tekrar toplanacağını açıklamıştı.

Temyiz mahkemesi bugün gerçekleştirmiş olduğu oturumda, hükümetin sokağa çıkma yasağına yaptığı itiraz kararını erteleyerek, davayı bir hafta içerisinde karara bağlayacağını açıkladı. Temyiz mahkemesi nihai kararını 26 Şubat Cuma günü verecek. 

Başbakan Rutte: Sokağa çıkma yasağı uzayabilir

Başbakan Mark Rutte dün yapmış olduğu açıklamalarda, korona önlemlerinin 2 Mart'tan sonra gevşetilmesi için çok umutlu olmadığını belirtti. Başbakan Rutte, "Dürüst olmak gerekirse, pek iyimser değilim." açıklamasını yaptı. Günlük vaka sayılarının üçüncü bir dalganın yakın olduğuna işaret eden Başbakan Rutte, tüm yeni enfeksiyonların yüzde 70'inin  İngiliz varyantından kaynaklandığına dikkat çekti.

Hollanda'da sokağa çıkma yasağı 3 Mart sabahı saat 04:30'a kadar planlanıyor. Başbakan Mark Rutte'nin 23 Şubat'ta yapacağı basın toplantısında, hükümetin yasağı uzatıp uzatmayacağına dair kararını açıklaması bekleniyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU