Hollanda parlamentosu, 1915 olaylarının "Ermeni soykırımı" olarak tanınmasını isteyen bir önergeyi  yarın oylamaya sunacak. Hristiyan Birlik (CU) partisi Milletvekili Joel Voordewind tarafından verilen önergenin parlamentodan geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Hollanda'da Temsilciler Meclisi 2018 yılında yine bu yönde bir karar almış ancak hükümet 1915 olaylarını "Ermeni soykırımı" olarak tanınmasını kabul etmemişti. 2018 yılında yapılan oylamada "Ermeni soykırımı" önergesi 3 ret oyuna karşı 142 oyla kabul edilmişti. Hollanda Başbakanı Mark Rutte, 2018 yılında kabul edilen önergenin Türkiye ve Ermenistan arasındaki uzlaşıya hizmet etmeyeceği gerekçesiyle teklife karşı olduğunu açıklamıştı.

Öte yandan yarın oylanacak önergeye Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD), Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA), Özgürlük Partisi (PVV), Yeşil Sol (GroenLinks), Sosyalist Parti (SP), Hayvan Hakları Partisi (PvdD), Yaşlılar Partisi (50Plus), Demokrasi için Form (FvD), Siyasi Reform Partisi (SGP) ve bağımsız milletvekili Krol van Kooten-Arissen'in destek vereceği belirtildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU