CBS rakamlarına göre, ikinci çeyrek, koronavirüs salgını kriziyle birlikte başladı ve sürecin en ağır etkileri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında görüldü. 

Bu dönemde özellikle 27 yaş altı gençler arasında, sosyal yardım ödeneği alanların sayısında %5 gibi büyük oranda bir artış olurken, 45 yaş üstündekilerde %0,4 gibi küçük bir artış yaşandı. 27 ila 45 yaş arasında ise az da olsa bir düşüş görüldü. 

Sosyal yardım ödeneğine düşenler arasında Hollandalılar kadar göçmen kökenli vatandaşlar da göze çarptı. Kriz toplumun tüm kesimlerinde hissedildi. 

Bu açıklanan rakamlarla 2017 yılından bu yana, 2,5 yıldır azalan sosyal yardım ödeneği alanların sayısı ilk kez yeniden yükselişe geçmiş oldu. 

Hollanda'da gelir getiren bir işi veya işsizlik ya da hastalık ödeneği alamayanlara verilen sosyal yardım ödeneği; birlikte yaşayan çiftler için ayda 1512,90 euro, yalnız yaşayanlar veya yalnız yaşayan çocuklu ebeveynler için ise ayda 1059,03 euro olarak ödeniyor. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
 

Habernet