Hollanda'da Wijdemeren Belediyesi'nden sosyal yardım ödeneği alan kadının evine, ziyaret gerçekleştiren sosyal hizmetler çalışanının evde karşılaştığı Albert Heijn ürünleri, kadının almış olduğu sosyal yardım ödeneğinin geri ödenmesine neden olmuştu.

Kadın çıkarıldığı mahkemede aldığı ödeneğin yetmediğini, mecburi giderlerini ödedikten sonra yiyecek ve içeçek almak  için parası kalmadığını, bu nedenle yaşlı annesinin bazı ihtiyaçlarını karşıladığını ve annesinin bu alışverişleri Lidl ve Albert Heijn'dan yaptığını belirtmişti.

Sosyal hizmetler çalışanının kadının evine ziyaret gerçekleştirdiği sırada evde bulunan Albert Heijn ürünleri ise kadının 2015-2018 yılları arasında belediyeden almış olduğu 7 bin 40 Euro'nun mahkeme tarafından geri ödenmesi kararlaştırılmıştı. Kadının 2015 yılının sonundan beri sosyal yardım ödeneği aldığını belirten belediye, bilgi verme konusunda yükümlülüğünü ihlal ettiğini savunmuştu. Annesinin her hafta kızı için yaptığı alışverişi, bildirmesi gerektiğini savunan belediye, bilgi yükümlülüğüne göre kadının kural ihlali yaptığını açıklamıştı.

Belediye meclisi, 2018 yılında alınan geri ödeme kararının nasıl ortaya çıktığını tekrar araştıracağını açıkladı.Davaya yeniden bakılacağını belirten Meclis Üyesi Rosalie Van Rijn: "Yargıç da bizimle aynı fikirde, ancak yasal olan her şey de adil değil" açıklamasını yaptı.  Belediyenin her zaman ilgili kişilerin bireysel koşullarına baktığını söyleyen Rosalie Van Rijn, belediye olarak doğru dengeyi kurmak zorunda olduklarını ifade etti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU