Hollanda'da hükümetin, koronavirüs ile mücadele önlemleri kapsamında 23 Ocak'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağını 10 Şubat'tan itibaren kaldırmayı hedeflediği günlerdir medyada yer alıyordu. Hollanda'nın Bilim Kurulu olan Salgın Yönetim Ekibi (OMT) üyesi mikrobiyolog Marc Bonten, NPO Radio 1 programında soruları yanıtladı. 

Hollanda'da hükümet 8 Şubat'tan itibaren ilkokulları ve kreşleri açmaya hazırlanırken, son günlerde vaka sayılarında yaşanan düşüşün ardından sokağa çıkma yasağının kaldırılması gündeme gelmişti. Okulların açıldığına göre diğer tüm tedbirlerin yerinde kalması gerektiğini söyleyen Bilim Kurulu Üyesi Marc Bonten, "Bu, OMT'nin tavsiyesinde de nettir. Etkisinin ne olduğunu bilmediğimiz sürece sokağa çıkma yasağını değiştirmemiz gerektiğini düşünmüyorum, çünkü R-değerini daha da düşürmek için gerçekten buna ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Hükümete yakın kaynaklar, geçen hafta sonu kamu yayın kuruluşu NOS'a verdiği demeçte, vaka sayısının düşmeye devam etmesi halinde sokağa çıkma yasağının 10 Şubat'ta kaldırılacağını açıklamışlardı. Hollanda'da dün, 1 Ekim'den bu yana en düşük günlük vaka sayısı rapor edildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU