Başbakan Mark Rutte ve ilgili bakanlar Lahey'deki Başbakanlık Konutu Casthuis'te bugün bir araya geldi. 

Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS'in hükümete yakın kaynaklardan aktardığı habere göre,  Hollanda'nın Bilim Kurulu olan Salgın Yönetim Ekibi (OMT)'den gelen bilgi ve tavsiyelerin değerlendirildiği toplantıda, korona önlemlerinde şimdilik bir rahatlamanın söz konusu olmadığı açıklandı. 

Kurallar esnetilmeyecek, teraslar kapalı kalmaya devam edecek

İki hafta önce Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo De Jonge yapmış oldukları basın toplantısında, 31 Mart'tan itibaren olası bir rahatlama için açık kapı bırakmışlardı. Bar, kafe, restorant, lokanta gibi işletmelerde terasların tekrar açılabileceğinin sinyalleri verilmiş, alışveriş imkanlarının genişletilmesi ve yüksek öğretim öğrencilerinin kısmen tekrar derslere gidebileceği  belirtilmişti.

Başbakan Mark Rutte ve ilgili bakanların bugün yapmış olduğu toplantıda, son günlerde artış kaydeden günlük vaka sayılarının ardından, iki hafta önce duyurulan olası rahatlama adımlarının iptal edildiği açıklandı. 

Sokağa çıkma yasağı devam edecek

Korona önlemleri kapsamında alınan sokağa çıkma yasağının şimdilik yürürlükte kalmaya devam edeceği açıklandı. Ayrıca hükümete yakın kaynaklar, bazı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi sıkılaştırma politikası ve ek önlemlerin uygulanmayacağını belirtti. 

Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, önümüzdeki salı günü yeni bir basın toplantısı yaparak, alınan kararları kamuoyu ile paylaşacaklar. hh

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU