Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS'in hükümete yakın kaynaklardan aktardığı habere göre; Lahey kentindeki Başbakanlık Konutu Casthuis'te bugün yapılan Kovid-19 toplantısında bir araya gelen başbakan ve ilgili bakanların, Salgın Yönetim Ekibi (OMT)'den gelen tavsiyeleri değerlendirdiği açıklandı.

Toplantıda, daha önce 2 Mart'a kadar belirlenen sokağa çıkma yasağının üç hafta daha uzatılarak 23 Mart'a kadar devam etmesi kararının alındığı bildirildi.

Bazı işletmeler kademeli olarak normalleşme sürecine başlayacak

Bazı sektörlerde kademeli olarak normale dönüş planı yaptığı belirtilen hükümetin, berber, kuaför ve güzellik salonu gibi işletmelere katı korona önlemleri kapsamında 2 Mart'tan itibaren izin vermeye hazırlandığı ifade edildi. 

Şu anda mağazalar ve işletmeler telefon veya internet üzerinden alınan siparişleri, müşteriyi içeriye almadan mağaza kapısında teslim etme şartı ile hizmet verirken, bu hizmetin genişletilebileceği belirtildi. Randevu sistemi ile müşterinin alışveriş yapabilmesine olanak sağlanması üzerinde çalışıldığı bilgisi paylaşıldı.

Orta öğretimin ise 1 Mart'tan itibaren kademeli olarak açılacağı ve öğrenciler için haftada 1 - 2 gün eğitim planlandığı belirtildi. Yüksek öğretim ve üniversitelerin şimdilik kapalı kalmaya devam edeceği bilgisi paylaşıldı.

Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo De Jonge salı akşamı saat 19:00'da yapacakları basın toplantısında alınan yeni kararları açıklayacaklar.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU