Hollanda'da yayın yapan De Telegraaf gazetesinin aktardığı haberde; hükümete yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, koronavirüs ile mücadele önlemleri kapsamında 23 Ocak'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağının 2 Mart'a kadar uzatılacağı belirtildi.

Hollanda'da haftasonu yaşanan kar yağışının ardından dün Başbakanlık Ofisi Casthuis'de yapılması planlanan toplantı  iptal edilmişti. Bugün toplanan kabine üyeleri, Hollanda'nın Bilim Kurulu olan Salgın Yönetim Ekibi (OMT)'den gelen tavsiyeyi görüşmeye başladığı ve sokağa çıkma yasağını 2 Mart'a kadar uzatacakları ifade edildi.

Geçtiğimiz hafta parlamentoda yaşanan görüşmelerde Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi (VVD) ve Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA) sokağa çıkma yasağının uzatılmasını istediklerini açıklamışlardı. 

Başbakan Mark Rutte'nin bugün ya da yarın gün içerisinde açıklama yapması bekleniyor. Sokağa çıkma yasağında uzatma kararı olmazsa 10 Şubat Çarşamba sabahı 04:30'da sona erecek. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU