Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde vaka sayısı düne göre bin 807 azalarak  6 bin 682 olarak tespit edildi. Toplam vaka sayısı ise 628 bin 577 oldu. 

Hastanede tedavi altınan hasta sayısı son 24 saatte 262 kişi artarken, hastanede toplamda tedavi gören korona hastasının dün bin 872 kişi iken bugün ise bin 954 kişiye yükseldiği belirtildi. Yoğun bakım ünitelerinde son 24 saatte 46 hasta daha tedavi altına alınırken, yoğun bakımda tedavi gören toplam hasta sayısının 524 kişi olduğu açıklandı.

Hollanda'da dün açıklanan 35 can kaybının ardından, bugün 86 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Hollanda'da koronavirüs kaynaklı toplam can kaybının ise 10 bin 168'e yükseldiği açıklandı.

GGD'de son iki günde yaşanan sistem arızası nedeniyle gerçek vaka sayılarının tam olarak işlenemediği belirtildi. Dün ve dünden önceki gün vaka sayısının gerçekte bildirilenden daha yüksek olduğu tahmin edilirken, sadece bugün 6 bin test sonucunun kayıt altına alınamadığı açıklandı. Kayıt altına alınamayan vakalar, önümüzdeki günlerde pozitif vaka sayısının daha yüksek olacağı anlamına geliyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU