Geçtiğimiz hafta salı günü RTL Boulevard programının çıkışında saldırıya uğrayan ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan ünlü araştırmacı gazeteci R. de Vries, hayatını kaybetti.

De Vries'in yakınları hastanede yaptıkları ortak açıklamada "Onunla son derece gurur duyuyoruz ve aynı zamanda teselli edilemez bir acı içindeyiz" ifadesini kullandı.

Geçen hafta salı günü, Amsterdam Leidseplein yakınlarındaki Lange Leidsedwarsstraat'ta bulunan RTL Boulevard stüdyolarından çıkan de Vries, otoparka giderken saldırıya uğramıştı. Başından ve yakın mesafeden beş kez ateş edilen R. de Vries ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

De Vries'e yapılan saldırıdan kısa bir süre sonra, Leidschendam yakınlarındaki A4 karayolunda seyir halinde bir arabada, 21 yaşındaki bir Rotterdamlı ve 35 yaşındaki Polonya asıllı bir kişi şüpheli olarak yakalandı.

RTL Bulvarı bu akşam 18:30'daki yayını tamamen Peter'a, hayatına ve çalışmalarına ayırdı. Akşam saat 20.00 civarında da ekstra bir program yapılacağı belirtildi.RTL 4'de saat 20.30 civarında bir anma yayını yapacak.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU