Hollanda'da verilen sarı alarmın ardından saatteki hızı 100 kilometreye ulaşan rüzgar fırtınasının etkisiyle, ülke genelinde birçok noktada hayat felç oldu.

Hollanda'nın büyük bir bölümünü etkisi altına alan şiddetli rüzgar fırtınası nedeniyle Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI), sarı alarm verildiğini açıklamıştı. Ülke genelinde rüzgarın hızının saatte 80 ila 90 kilometre, kuzeyde ve batı bölgelerinde ise saatte 100 ila 110 kilometre arasında olacağı belirtilmişti.

Ağaçların devrilmesi sonucu ölü ve yaralılar var 

Hollanda'nın Limburg bölgesinde yer Bemelen köyünde yürüyüş yaptığı esnada üzerine ağacın devrilmesi sonucu bir kişi yaşamını yitirdi.

Den Bosch şehir merkezinde ise iki kadın ve bir çocuğun üzerine ağaç devrilirken, bir kadının hafif yaralı olduğu diğer kadın ve çocuğun hastanede tedavilerinin sürdüğü açıklandı.

Fırtına ağaçları devirdi, çatıları ve kiremitleri uçurdu

Hollanda'da gün boyu yaşanacak rüzgar fırtınasında birçok kentte ağaçlar devrilirken, çatıların uçtuğu aktarıldı. Yaşanan şiddetli fırtına bazı ağaçları kökten söküp devirirken, bazı ağaçların ise dallarını kırarak tehlike oluşturduğu açıklandı. 

Hollanda'da birçok noktada evlerin, apartmanların ve iş yerlerinin çatıları ve kiremitleri uçarken, şu ana kadar maddi hasar haricinde başka bir olayın rapor edilmediği belirtildi. 

Tren seferleri durdu, tüneller kapatıldı, bir kargo gemisi tahliye edildi

Amsterdam Schiphol Havalimanı ile Utrecht arasında yaşanan hat kopması sonucu tren seferlerinin durduğu açıklandı. Kuvvetli rüzgar nedeniyle Amsterdam ile Anvers arasındaki hızlı tren hattında da uzun süre sefer yapılamayacağı belirtildi.

IJsselmeer yakınlarında bir kargo gemisinin fırtına nedeniyle Hindeloopen'den gelen cankurtaran ekipleri tarafından tahliye edildiği açıklandı. Vlissingen ile Breskens arasında sefer yapan feribot fırtına nedeniyle servis dışı bırakılırken, Terneuzen'e giden Westerschelde Tüneli (Westerscheldetunnel)'inin ise trafiğe kapatıldığı açıklandı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın 

©️SONHABER.EU