Temsilciler Meclisine teklifi veren vekiller,  özellikle okul ve kreş gibi çocukların sıklıkla yürüdüğü ya da bisikletle seyahat edilen yerlerde güvenli bir trafik akışının sağlanması açısından, teklifin önemli ve gerekli olduğunu belirttiler.

Verilen teklife göre, saatte 30 km hız standart olacak ancak belediyeler bazı ana caddelerde saatte 50 km hızla araç kullanılmasına izin verebilme yetkisine sahip olacaklar. Şu an bu durumun tam tersi yaşanırken; standart hız 50 km iken, bazı özel yerlerde ve yerleşim yerlerinde hız 30 km olarak düşürülüyor.

Hollanda genelinde yapılan bir araştırma sonucuna göre,  ülkenin şehir içi trafik güzergahlarının yüzde 70 gibi büyük bir çoğunluğunda hız sınırı 30 km olarak uygulanıyor.

Trafik Güvenliği Araştırma Kuruluşu (SWOV) ise bisiklet kullanıcılarının yüzde 40 gibi bir kesiminin, saatte 50 km hızla araçların seyrettiği yolları, onlarla birlikte kullandığı ve bunun da trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu görüşünü dile getirerek, meclisin kararına destek verdi.

GroenLinks ve SGP partilerinin vermiş olduğu teklife, hükümet ortaklarından D66, CDA ve ChristenUnie partileri de destek verirken, teklifin nasıl uygulanacağı konusunda bakanlığın nasıl bir yol haritası çizeceği bekleniyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU