Havalimanında Covid-19 dönemi boyunca sadece işlem yapılan güvenlik noktaları, bilet ve bagaj teslim noktaları ile birlikte pasaport kontrolünde uygulanan maske takma tavsiyesinin kapsamı, yetkililer tarafından tüm havalimanını kapsayacak şekilde yeniden düzenlendi.

Schiphol'a girişten itibaren uçak yolcu kapılarına kadar kullanılan tüm alanlar ile birlikte tren istasyonu da dahil olmak üzere maske takılması istendi.

Schiphol yetkilileri maske takmanın tavsiye değil, mecburiyet olarak uygulanmasını isterken, Hollanda Hükümeti ise bu çağrının "çok önemli" olduğunu ancak yasal olarak mecburi olmadığını belirtiyorlar.

Maske mecburiyeti ise sadece uçakların içinde uygulanmaya devam ederken, 12 yaşın altındaki çocuklar maske takma mecburiyetinden muaf tutuluyor.

Schiphol yetkilileri, turuncu kodlu ülkelerden gelenler için özel olarak kurulan koridorda isteyenlere test yapıldığını belirtirken, diğer hijyen kurallarını titizlikle uygulamaya devam edeceklerini açıkladılar.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU