Bu zamla birlikte, 2021 yılı için temel sağlık sigorta primi, yıllık 1476 euro, aylık ise 123 euro oldu. Daha önce yapılan tahminlerde korona krizi nedeniyle aylık primlerin 144 euro'ya kadar yükselmesi bekleniyordu.

Bazı sigorta uzmanları, korona krizinin etkilerinin henüz yıllık bazda netleşmediğini ve 2021 yılı içinde sağlık sektöründe durumun daha anlaşılır hale geleceğini ve 2022 sigorta primi için çok daha farklı bir zammın gündeme geleceğini tahmin ediyorlar.

Aynı şekilde iş yerlerinin çalışanları adına, sigorta kuruluşlarına ödedikleri primlerin önceki yıl rakamlarına göre tayin edildiğini ve yıl sonunda bunların da çok düşük geleceği düşünüldüğünde gelecek yıl için daha yüksek primlerin söz konusu olacağını söyleyen uzmanlar, bunun faturasının da yine halka kesileceğini belirtiyorlar.

Sağlık sigortasında yer alan ve 2021 yılına kadar geçerliliği olacak şekilde planlanan kişisel risk miktarı(eigen risico) 385 euro olarak kalıyor ve herhangi bir değişiklik beklenmiyor. Ancak 2022 için kişisel risk miktarının da yükseleceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Açıklanan temel sağlık sigorta zammı, sigorta şirketleri için alt sınırı oluşturuyor ve her şirket kendi rakamını tayin edebiliyor. Ayrıca farklı paket tercihleri ile de fiyatlar değişebiliyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU