RTL kanalının bildirdiğine göre, Amsterdam Leidseplein'deki stüdyoda çekimleri yapılan RTL Boulevard programı, gelen ciddi bir tehdit üzerine iptal edildi. Stüdyo tahliye edildi.

Yayıncı, bu kararı Amsterdam Belediye Başkanı, Polis ve Savcılık'tan gelen bilgilere dayanarak verdiğini kaydetti. Açıklamada daha fazla ayrıntı aktarılmadı.

Amsterdam Belediyesi sözcüsü, "RTL Boulevard stüdyosunda ek önlemlere ihtiyaç duyulduğu bilgisi alındı. Bu önlemler hem göz önünde hem de gizli önlemler." şeklinde açıklama yaptı.

Sözcü elde edilen bilgiler ışığında RTL yönetimine bugün öğleden sonra haber verildiğini, ayrıca stüdyo çevresine çok sayıda polis arabası yerleştirildiğini aktardı.

RTL Nieuws'da konu ile ilgili verilen haberde ise "organize suç kanadından gelen ciddi bir tehdit" şeklinde ifade kullanıldı. Tehdidin geçen Salı günü Peter R. de Vries'e düzenlenen saldırıyla bir ilgisi olup olmadığı açıkşanmadı.

Hollanda'da kriminal olaylar üzerine yazıları ve programlarıyla tanınan ünlü araştırmacı/gazeteci Peter R. de Vries bu hafta salı günü, RTL Boulevard stüdyolarından çıktığı sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Başından yaralanan gazeteci, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU