Hollanda'nın bir çok şehrinde pazar günü başlayan sokağa çıkma yasağına yönelik protestoların bugünde devam etmesi için sosyal medya platformlarından protesto çağrıları yapılmaya devam ediliyor. Göstericiler dün bazı şehirlerde polisle çatışırken,  bazı şehirlerde ise ortalığı ateşe verdiler ve dükkanları yağmaladılar.  Hollanda'da koronavirüs nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağına yönelik protesto gösterilerinde dün 184 kişi gözaltına alınırken, 10 polis memurunun yaralandığı açıklanmıştı. 

Gösterilerin bugünde devam edebilmesi için şehir şehir toplanma yerleri ve saatlerinin yer aldığı fotograflar ve bildiriler, sosyal medyada ve özel gruplar arasında paylaşım rekorları kırıyor. Gösterilerin Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Delft, Breda, Tilburg, Den Bosch, Zwolle, Maastricht, Leiden, Hilversum, Alkmaar, Enschede ve Bergen op Zoom gibi şehirlerde yapılabilmesi için saat saat toplanma yerlerinin adresleri paylaşılıyor. Polisin sosyal medyada yer alan paylaşımları ve gelen ihbarları değerlendirdiği belirtildi. 

Bu akşam protesto girişimleri olması ihtimalinden dolayı bazı belediyeler acil durum moduna geçti. Den Bosch, Sittard-Geleen, Stein, Beek, Echt-Susteren, Capelle aan den IJssel, Zwolle, Den Bosch, Almelo ve Haarlem belediyeleri akşam için önlem aldıklarını açıkladılar.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU