Hollanda'nın Zwolle kentinde polis ekiplerinin bir araçta yaptığı aramada, halk arasında adı gülme gazı (lachgas) olarak bilinen azot protoksit içeren 78 tüp içerisinde toplamda 550 litre gaz bulunduğu açıklandı. 

Hollanda'da ticari faaliyet haricinde 2 litreye kadar gülme gazı bulundurmak yasak olmamasına rağmen, özellikle büyük miktarlarda azot protoksit içeren gazlar depolandığında patlama riskinin bulunduğu bilgisi paylaşıldı. Zwolle polisi, olayı bu nedenle  ele alırken, gazın ne amaçlarla kullanılmak üzere depolandığı hakkında araştırma yaptığı belirtildi. 

Araç sürücüsü gözaltına alınırken, tehlikeli malların taşınması kurallarına uymadığı ve azot protoksit içeren 550 litre gaz taşıdığı gerekçesiyle cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Hollanda'da son yıllarda gençler arasında yaygınlaşan gülme gazı kullanımında büyük artışlar yaşanıyor. Satın alması kolay ve ucuz olduğu için yaygınlaşan gülme gazı, uzmanlara göre çok fazla kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Hollanda'da hükümet yetkilileri daha önce yapmış olduğu açıklamalarda, gülme gazının eğlence amaçlı kullanım yasağı üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU