Hollanda'nın Maastricht kentinde güvelik güçlerinin bir binaya yaptığı baskında, halk arasında adı gülme gazı (lachgas) olarak bilinen azot protoksit içeren 3 bin 800 litre gaz bulunduğu açıklandı. 

Hollanda'da gülme gazı bulundurmak yasak olmamasına rağmen, özellikle büyük miktarlarda azot protoksit içeren gazlar depolandığında patlama riskinin bulunduğu bilgisi paylaşıldı. Maastricht polisi, olayı bu nedenle çok yönlü ele alırken, gazın ne amaçlarla kullanılmak üzere depolandığı hakkında araştırma yaptığı belirtildi. 

Maastricht polisi binanın elektriklerini keserken, soruşturma bitene kadar mekanı mühürlediğini açıkladı. 

Hollanda'da son yıllarda gençler arasında yaygınlaşan gülme gazı kullanımında büyük artışlar yaşanıyor. Satın alması kolay ve ucuz olduğu için yaygınlaşan gülme gazı, uzmanlara göre çok fazla kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Hollanda'da hükümet yetkilileri daha önce yapmış olduğu açıklamalarda, gülme gazının eğlence amaçlı kullanım yasağı üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU