Financieele Dagblad (FD) gazetesine göre, araç kiralama şirketi Leaseplan çalışanlarına aşı zorunluluğu getiren ilk Hollandalı şirket oldu. Leasplan tek şirket değil. Amerikan yayın şirketi Netflix'in Hollanda şubesinde de aşısız çalışanlar hoş karşılanmıyor.

FD'de yayımlanan habere göre Leasplan çalışanlarına kapıda kontrol yapmayacak. Personel  ofise geldiğinde bir aşı sertifikası göstermeleri gerekmeyecek.

Sağlık kurumlarında da 'zorunlu aşı' tartışmalarının başladığı belirtiliyor. İtalya, Fransa ve Belçika'da sağlık personelinin zorunlu olarak aşılarını yaptırması gerekiyor. Den Haag'da da sağlık kuruluşlarının aşısız olan personeli başka birimlere nakledebilme yetkisine sahip olması gerektiği konuşuluyor. Özel şirketlerde ise henüz aşı zorunluluğundan bahsedilmiyor.

FNV sendikası Başkan Yardımcısı Kitty Jong, gazeteye verdiği açıklamada, işverenlerin çalışanları doğrudan veya dolaylı olarak aşı yaptırmaya zorlayarak "güçlerini kötüye kullanmalarını" istemediklerini dile getirdi. Bu uygulamanın mahremiyet hakkına ve fiziksel bütünlük hakkına aykırı olduğunu belirten Jong, “Demokratik yolla seçilmiş bir hükümet, Meclisin rızasıyla zorunlu aşılamayı seçerse, bu bir şeydir. Ancak bir işverenin işçileri mecbur etme hakkını kullanması kabul edilemez.” dedi.

Sendika, konuyla ilgili Sosyal İşler ve İstihdam Bakanlığı ile görüşüleceğini açıkladı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU