Hollanda polisi bu durumun kesinlikle doğru bir yol olmadığını ve hukuki bir uygulama olmadan bu kişilerin topladıkları delillerin ve yaptıkları muamelenin suç teşkil ettiğini bildiriyor. Olayların çoğunda pedofili kişi değil, avcılar gözaltına alınıyor.

Geçen hafta Oss şehrinden bir adamı küçük bir kız numarası yaparak tuzağa düşüren ve döven pedofili avcısı bir adam tutuklanmıştı.

Facebook’ta farklı isimlerde gruplar kuran avcıların oluşturdukları Pedohuntnl ve Pedofielenjagers gibi grupların binlerce üyesi bulunuyor. Grupların amacı, küçük çocuk numarası yaparak pedofilileri tuzağa düşürmek ve cezalandırmak olarak açıklanıyor. Fakat her seferinde de başarılı olamıyorlar.

Ekim sonunda Tilburg’da bir olay sırasında pedofili olduğu düşünülerek yakalanan bir adamın kafasına tekmelerle vurulmuş ancak avcılar gözaltına alınarak adam serbest bırakılmıştı. Aynı haftada Arnhem’de bir grup avcı, bir adamı tuzağa düşürmüş ve dövmüşlerdi. İddialarına göre adam, küçük bir kız rolü yapan avcılarla parkta buluşmak üzere randevu yapmıştı.

Utrecht bölgesinde aktif olan bir diğer avcı grubu olan Jagers 030 (Avcılar 030) üyelerinden medyaya isimlerini gizleyerek konuşanlar, bunu çocukları ve toplumu korumak için yaptıklarını açıkladılar.

Üyelerden biri, herhangi bir mesajlaşma ortamında küçük kız rolü yaptıklarında, on dakika içinde 5-6 kişinin, yaşının küçük olduğunu bile bile hemen randevu yapmak istediğini ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Grup yaptıklarını “iyilik için tuzak” olarak isimlendiriyor.

Polis ise bu yapılanın kendi hukukunun oluşturmak olduğunu ve kabul edilemeyeceğini açıkladı. Avcıların topladıkları delillerin hukuken geçersiz olduğunu bildirdi.

Jagers 030 grubu, geçen cuma tespit ettikleri bir pedofili ile ilgili bilgi ve belgeleri polise verdiklerini ve adamın polisle randevu yapması sonucu yakalandığını, kendilerinin savcılık ve polisle ortak çalışmaktan yana olduklarını belirttiler.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU